U kafanskoj tuči u Gradišci devet osoba napalo policajce nanijevši im tjelesne povrede

Pripadnici Policijske uprave Gradiška uhapsili su devet osoba koja se dovode u vezu sa napadom na policijske službenike u jednom ugostiteljskom objektu u Gradišci.
“U ugostiteljskom objektu u Ulici Dragoja Lukića u Gradišci više osoba fizički je napalo policijske službenike i nanijelo im tjelesne povrede, a oštećeno je i službeno vozilo”, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

U saopštenju se navodi da su dva policajca zadobila tjelesne povrede i da im je pomoć ukazana u Službi hitne pomoći u Gradišci.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje slobode su lišeni D.S. /24/, B.N. /31/, D.G. /23/, O.G. /22/, R.V. /20/, M.R. /19/ i LJ.K. /33/, svi iz Gradiške, kao i lica D.K. /19/ i Ž.S. /31/ iz Gradiške zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija.

Iz Policijske uprave navode da su I.B. /19/ i B.Đ. /19/, obje iz Gradiške, uručivanjem prekršajnih naloga sankcionisane zbog svađe, vike i nepristojnog ponašanja.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija za prekršaje Osnovnog suda u Gradišci. Policija preduzima mjere na identifikovanju i drugih lica koja bi se mogla dovesti u vezu sa ovim događajem.

U saopštenju se podsjeća da je prošle godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirano 26 napada, sprečavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službenih radnji.

Related posts