U Bužimu se proizvode vojno zaštitna odijela za vodeći brend u ovoj oblasti

Kompanija Saniteks na lokaciji Bužim ove sedmice počela je šivanje visokovalitetne vojne zaštitne opreme za poznati brend NFM. Trenutno je na projektu zaposleno blizu 50 radnika,

a u narednom periodu, shodno širenju poslovanja i kapaciteta planirano je ukupno 120 uposlenika.

– Promjenom vlasničke strukture u Saniteksu, te ulaganjem u nove projekte i rekonsturkciju proizvodnih pogona, stvorili su se preduvjeti za pokretanje prozvodnje na lokaciji Bužim, gdje je postojala infrastruktura za procese šivanja“, izjavio je direktor Saniteksa Nedžad Pita, te dodao kako je kroz ovaj projekat obezbijeđen rast poslovanja i širenje proizvodnog portfolia Saniteksa, koji je do sada bio prepoznatljiv po proizvodnji sanitetske opreme.

Saniteks je osnovan 1962. godine i vodeći je i jedini proizvođač gaze i proizvoda od gaze u regionu, te je od 2015. godine u većinskom vlasništvu Prevent grupacije.

U protekle dvije godine pokrenuta je proizvodnja u tkaonica na lokaciji Velika Kladuša, ugovorena saradnja sa renomiranim kupcima te značajno uloženo u poboljšanje infrastrukture i uvijeta rada.NFM je lider na tržištu vojne zaštite, koji služi oružanim snagama širom svijeta. Svaki NFM proizvod utjelovljuje skandinavski dizajn etike minimalizma i funkcionalnosti.

NFM-ov vrhunski proizvodni program razvijen je od strane iskusnog vojnog osoblja, temeljenog na prvom iskustvu operativnih zahtjeva, osiguravajući optimalne performanse pod vatrom.

Related posts