U Bihaću i Tuzli sutra skupovi podrške generalu Atifu Dudakoviću

U organizaciji Koordinacije boračkih Saveza Tuzlanskog kantona, na Trgu žrtava Srebrenice u Tuzli će se u ponedjeljak održati „Miting podrške generalu Dudakoviću“.

Mitingu će prisustvovati i UG Žene Srebrenice, predstavnici Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, te brojne druge nevladine organizacije i udruženja.

– Pozivamo građane Tuzle i Tuzlanskog kantona da se pridruže mitingu, u nastojanju da dokažemo da je ratni put Armije BiH i generala Dudakovića bio častan čin odbrane golorukog naroda od agresije i genocida – navodi se iz Press službe Koordinacije boraca TK.

Delegacije i učesnici „Mitinga podrške generalu Dudakoviću“ će položiti i cvijeće na spomen obilježje „Kapija“.

Skup podrške organizira Koordinacija boračkih udruženja Unsko-sanskog kantona, zajedno sa Vladom USK i krajiškim općinama i gradovima.

Kako je kazao Dževad Malkoč, ministar za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida u Vladi USK, u Bihaću se sutra očekuje veliki broj građana, ratnih saboraca, prijatelja, djece, učenika, kao i predstavnika društvenog i političkog života.

“Skup svi zajednički organiziramo, na njemu će se obraćati samo ratni komandanti, bez političara, tako da skup neće imati bilo kakve političke konotacije. Pozivamo sve građane Unsko-sanskog kantona, ali i šire, da se pridruže skupu, kako bismo zajednički pružili podršku našem generalu i njegovim saborcima”, istakao je Malkoč.

Related posts