U BiH u novembru rast industrijske proizvodnje za 1,7 odsto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u novembru veća je za 1,7 odsto u poređenju sa oktobrom, a u odnosu na novembar prošle godine, industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, bilježi pad od 1,9 odsto.

Proizvodnja energije u novembru veća je za 6,6 odsto u odnosu na oktobar, trajnih proizvoda za široku potrošnju veća za 3,4 odsto, kapitalnih proizvoda veća za 1,8 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju veća za 0,9 odsto, a intermedijarnih proizvoda veća za 0,7 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U novembru ove u odnosu na isti mjesec lani, proizvodnja kapitalnih proizvoda veća je za 12 odsto, trajnih proizvoda za široku potrošnju veća za 0,3 odsto, dok je proizvodnja intermedijarnih proizvoda manja za 0,1 odsto, energije manja za 2,9 odsto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 9,6 odsto.

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u novembru, u poređenju sa oktobrom u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom veća je za 7,4 odsto, u prerađivačkoj industriji veća za 0,6 odsto, dok je u vađenju ruda i kamena manja za 1,5 odsto.

U novembru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, bilježi pad u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom od 0,3 odsto, u prerađivačkoj industriji pad od 1,7 odsto, a u vađenju ruda i kamena pad od 8,3 odsto.


Izvor: Vijesti.ba / NN

Related posts