U BiH narednih dana temperature do minus 20 stepeni

Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine prijepodne padat će kiša ili susnježica koji će od sredine dana sati preći u snijeg. Prognozirana visina novog snijega je od 5 do 15 centimetara. Puhat će vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -7 i -3, na jugu zemlje prijepodne između 1 i 4 stepena, a u drugoj polovini dana temperatura zraka u opadanju.

U Bosni i Hercegovini će u ponedjeljak, 26. februara biti oblačno sa snijegom. Prognozirana visina novog snijega je od 10 do 20 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -9 i -4, na krajnjem jugu zemlje između -2 i 2 stepena.

U Bosni će u utorak, 27. februara biti oblačno sa snijegom. U Hercegovini snijeg će padati u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana u Hercegovini djelomično smanjenje oblačnosti. Prognozirana visina novog snijega je od 5 do 10 centimetara. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje između -4 i 2 stepena.

U Bosni će u srijedu, 28. februara biti oblačno, u jutarnjim satima lokalno sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčanije će biti prijepodne, a u drugoj polovini dana u Hercegovini naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -15 i -10, na planinama i visoravnima i do -20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -8 i -4, na jugu zemlje najniža jutarnja temperatura zraka između između -8 i -4, a najviša dnevna od 0 do 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Related posts