U BiH danas nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

U BiH je jutros umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, zapadnim, sjeverozapadnim područjima Bosne, kao i na istoku Hercegovine zabilježeni su pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 10, Bihać, Sokolac 14, Prijedor, Sanski Most 15, Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Livno, Srebrenica 16, Ivan-sedlo 17; Brčko, Doboj, Tuzla, Zvornik 18, Bijeljina, Sarajevo, Trebinje 19 i Mostar 21 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini veći dio dana južni i jugozapadni, u drugom dijelu poslijepodneva u skretanju na sjeverni. Dnevne temperature u većem dijelu Bosne od 14 do 20 stepeni, na istoku i jugoistoku do 24, a u Hercegovini od 25 do 30 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 22 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Related posts