U Bejrutu pod ruševinama čuli otkucaje srca i disanje

Agencija Reuters danas prenosi kako su libanonske službe spašavanja koje pregledavaju ruševine pod njima naišle na znakove života.

“Ovi znakovi disanja i pulsa, kao i senzor koji je registrirao temperaturu, pokazuju da postoji mogućnost preživjelih pod ruševinama”, rekao je spasitelj Eddy Bitar.

Naime, državna agencija je objavila da je tim s psima detektirao kretnje ispod urušene zgrade u bejrutskoj četvrti Gemmayze, jednoj od najpogođenijih eksplozijom, prenosi Hina.

Spasioci su se podijelili u timove od sedam ljudi te premještaju krhotine kako bi osigurali područje. Svako toliko zamole građane koji promatraju cijeli događaj za tišinu kako bi mogli s instrumentima pažljivo slušati što se događa ispod ruševina, navodi BBC.

Posebno osjetljiva oprema

Osoblje Crvenog križa postavilo je šator sa zalihama, a na terenu su vojska, vatrogasna služba i spasitelji koji su rekli da će im trebati najmanje šest sati kako bi došli do moguće preživjele osobe.

Spasioci iz Čilea stigli su u Libanon 1. rujna. Prema lokalnom izvoru, piše BBC, oni imaju vrlo osjetljivu opremu koja može otkriti disanje i otkucaje srca na velikim dubinama.

Podsjetimo, u eksploziji 2750 tona amonijevog nitrata, do koje je došlo 4. kolovoza u bejrutskoj luci, poginulo je najmanje 200 ljudi, a oko 300.000 je ostalo bez domova.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts