Tuka, Džumhur i Teletović podržali održavanje "Konjičkog cenera"

Entuzijasta i humanitarac dobio odbijenicu od Općine Konjic za finansijsku pomoć

Amel Tuka, Damir Džumhur i Mirza Teletović, svaki iz svojih osobnih razloga, odlučili su dati podršku nastojanjima Mahira Mujića da organizira utrku na deset kilometara ulicama Konjica.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Mujić, koji inače učestvuje na velikom broju utrka humanitarnog karaktera, prodavajući kilometre za pomoć oboljelima, dobio je odbijenicu od Općine Konjic za finansijsku pomoć “Konjičkog noćnog cenera”.

Međutim, Mujića to nije pokolebalo, već je odlučio sam krenuti u organizaciju ove utrke, na kojoj se očekuje više od 500 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i iz regije.

Njegovim nastojanjima da Konjicu podari noćnu utrku i na taj način dodatno promovira grad pridružili su se i Mirza Teletović, nekadašnji NBA košarkaš i trenutni predsjednik KSBiH, koji je sentimentalno vezan za ovaj grad i podržava svaku inicijativu koja podrazumijeva sport i rekreaciju.

– Konjic zaslužuje da bude prepoznat kao grad koji voli sport, a ova utrka je idealna prilika da grad dodatno oživi – rekao je Teletović, koji će, ukoliko 6. jula, za kada je planirana utrka, bude u BiH, doći na otvorenje “Konjičkog cenera”.

Naš najbolji teniser Damir Džumhur, baš kao i Teletović, gaji posebne osjećaje prema Konjicu, s obzirom na to da je njegov otac Nerfid rođen u ovom gradu.

Svaki mladi čovjek, koji nastoji učiniti nešto vezano za sport u svom gradu, ima moju podršku. Još ako je to u Konjicu, koji jako volim i uvijek s radošću posjetim, onda je jasno da ću dati podršku održavanju ove manifestacije – kazao je Džumhur.

Amel Tuka, naš najbolji atletičar, u julu vjerovatno neće biti u BiH, ali će podršku Mahiru Mujiću i njegovim nastojanjima da organizira ovu humanitarnu utrku davati preko društvenih mreža.

– Vjerujem da će se utrka u Konjicu održati uprkos problemima s kojima se organizator susreće. Mahir Mujić je momak koji bez pogovora pomaže svima i najmanje što mi ostali možemo uraditi jeste da pomognemo njemu da organizira „Prvu konjičku noćnu trku“ – riječi su Tuke.

Mahir Mujić, za one koji ne znaju, atletikom se bavi iz ljubavi. On trči i kako bi vratio osmijeh na lice najmlađim Bosancima i Hercegovcima koji biju najteže bitke – one za život. Mahir je maratonac i humanista velikog srca, čovjek koji prodaje kilometre, a onda prikupljenim novcem pomaže bolesnoj djeci.

Punu podršku za ovaj događaj Mujić je dobio i od najaktivnije NVO “Volonteri i prijatelji konjičke regije”, čiji predsjednik Adis Muhibić najavljuje učešće više od 100 volontera iz Konjica.

Izvor: avaz

Related posts