Tuga i suze u Tuzli: Građani se oprostili od tragično preminulog Amara

Brojni građani Tuzle danas su se u suzama i tišini oprostili od 21-godišnjeg Amara Ramića čije je beživotno tijelo pronađeno u četvrtak uvečer na području šume u Vršanima nadomak ovog grada.

Posljednji ispraćaj ovog mladića organizovan je ispred Komemorativnog centra u Tuzli, gdje su se pored velikog broja sugrađana okupili članovi Ramićeve uže i šire porodice, prijatelji, ali i kolege s Fakulteta elektrotehnike u ovom gradu.

Tužna povorka u tišini je iz Tuzle krenula prema mezarju Šeher-Osmaci gdje će poslije ikindije namaza u 16:45 sati biti obavljen ukop i klanjana dženaza, piše Tuzlanski.ba.

Šok i nevjerica zavladali su Tuzlom nakon informacije da je u četvrtak uvečer pronađeno Ramićevo beživotno tijelo na lokalitetu Vršana.

Ramić se vodio kao nestala osoba od 2. maja ove godine kada je posljednji put i viđen prilikom napuštanja zgrade u naselju Brčanska Malta, a u kojoj je živio skupa sa svojim roditeljima.

Vijest o nestanku ovog mladića, inače studenta prve godine Fakulteta elektrotehnike u Tuzli vrlo brzo se proširila širom Bosne i Hercegovine, ali i regiona. U akciju potrage bili su uključeni članovi njegove porodice, brojni prijatelji, sugrađani, ali i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Federalne uprave civilne zaštite.

Nakon 22 dana Ramićevo tijelo su pronašli građani u šumskom predjelu Vršana, a obdukcijom je utvrđeno da je ovaj Tuzlak preminuo 2. maja ove godine u 18 sati.

Related posts