Tübingen / Kao u Nadrealistima: Pijani Bosanac zaprepastio njemačku policiju

Vjerovatno su mnogi gledali skeč Nadrealista “Hitna pomoć – Odvajanje Ferida”. Podsjetimo, na početku skeča hitna pomoć dobiva poziv muškarca kojem “hitno treba 100 maraka”.

Ako je suditi prema događaju u Njemačkoj proteklog vikenda, onda su Nadrealisti još jednom predvidjeli stvarne događaje.

Naime, u nedjelju rano ujutro, u 01.03 sata, na policijski broj za hitne slučajeve u njemačkom Tübingenu javio se 36-godišnji državljanin BiH. Policiji nije želio otkriti kakav problem ima, nego je dramatično poručio da to “ne može reći preko telefona”.

Policijska patrola uputila se na mjesto odakle je zvao Bosanac kako bi utvrdila činjenice. Kada su stigli u Željezničku ulicu u Tübingenu, odakle je došao poziv, policajci su ostali zapanjeni ugledavši muškarca u alkoholiziranom stanju. Bosanac im je rekao da je njegov problem – to što mu “hitno treba prevesti jedan dokument”.

Policajci su se udaljili objasnivši mu da to nije razlog za poziv za hitne slučajeve, no tek tada je počela tortura. Pijani 36-godišnjak je bukvalno svaki minut zvao broj za hitne slučajeve, da se na kraju policija vratila do njega i oduzela mu mobitel.

Protiv državljanina BiH bit će pokrenuta i krivična prijava zbog zloupotrebe poziva za hitne slučajeve.

Related posts