Tri poze koje će svaku ženu dovesti do vrhunca

Nekim ženama nije lako postići orgazam tokom snošaja, no poznata seksologinja Tracey Cox tvrdi da zna šta će ženama osigurati seksualni vrhunac.

Za Daily Mail istaknula je kako žene moraju biti iskrene prema sebi i priznati partnerima na koji način najbrže postižu vrhunac, te je otkrila u kojim seksualnim pozicijama će se to dogoditi najlakše.

Ležeće pozicije

Tracy Cox savjetuje nekoliko metoda, a sve se mogu isprobati i u tradicionalnim seks pozicijama, kao što je misionarska. Jedna od njih je i takozvani “most”.

“Dok je on u vama, stimulirajte klitoris prstima, a prije nego doživite vrhunac prestanite, te pustite da vas do orgazma dovede penetracija”, savjetuje Cox.

Osim toga, savjetuje i poziciju u kojoj muškarac leži na leđima, a partnerica je na njemu, ali u suprotnom smjeru.

Navodi i kako je za oba spola jednako ugodno kad žena rukom partnerov penis koristi za stimulaciju klitorisa.

Žena gore

“Recite mu da sjedne na krevet s nogama ravno ispred sebe, a vi se popnite na njega i krenite u akciju”, kaže, te dodaje “da se u jednom trenu spustite unazad koliko možete, odnosno koliko vam je ugodno”.

“Umjesto da ga brzo jašete, pokušajte koristiti kružne kretnje koje su više brušenje nego kretanje. To pomaže održati pritisak na klitoris pomoću njegove zdjelice”, objašnjava Cox.

Okrenite mu leđa

“Kad je iza vas, ruke su vam slobodne pa njima možete stimulirati njegove testise ili svoj klitoris”, kaže Cox, te dodaje da “u tim pozicijama nema kontakta oči u oči pa možete maštati bez grižnje savjesti”.

“Ulazak od iza predivno je primitivan, pa usavršite te ‘neću ih priznati ni najboljem prijatelju seksualne fantazije’ koje pristaju ‘prljavom’ seksu”, zaključuje Cox.

Related posts