Trenerica pokazala kako je ono što viđamo na društvenim mrežama iskrivljena slika stvarnosti

Fitness trenerica Stefana Avara objavila je video na TikToku u kojem je pokazala kako se izgled tijela itekako može činiti drugačijim na društvenim mrežama.

Iza nas je praznični period u kojem smo uživali u slatkišima i drugim namirnicama koje su bogate nezdravim mastima. Neki su vjerovatno dobili na težini, što je sasvim normalno. Međutim, svakodnevno na Instagramu i drugim društvenim mrežama viđamo objave influenserica i drugih djevojaka u kojima izgledaju savršeno. Ovo nas može “natjerati” da se osjećamo nesigurno kada je u pitanju naše tijelo.

Avara je u samo nekoliko snimaka koji traju po nekoliko sekundi pokazala da ono što vidimo na društvenim mrežama u većini slučajeva zapravo nije realno. Pokazala je da čak i one osobe koje imaju istreniranu figuru ne izgledaju uvijek savršeno, kao što se može činiti prema fotografijama koje objavljuju.

Snimila je kako različiti načini poziranja mogu u potpunosti promijeniti njenu figuru. Također je sinimila teksturu svog lica koja, naravno, djeluje stvarno, za razliku od retuširanih fotografija koje su preplavile Instagram.

Video je skupio više od milon lajkova, a mnogi su se zahvalili Avari što je pokazala istinu:

“Nemaš pojma koliko te cijenim i koliko mi je ovo trebalo. Hvala ti. Djevojko, izgledaš predivno”, napisala je jedna korisnica TikToka.

“Hvala, kraljice. Prelijepa si u svakom trenutku”, također je jedan od komentara

IZVOR : KLIX

Related posts