Svijetleći pješački prelaz na ulicama Lukavca

Pozitivne priče rijetke su, no prijeko potrebne bh. društvu i privredi. Da se uz pamet, inovaciju i dosta truda i rada može uspjeti na domaćem tržištu, pokazuje kompanija LED Vision iz Lukavca, na čijem čelu je Zlatan Imamović, 27-godišnjak, koji je dokaz da mladi u BiH imaju i volje i ideje za razvoj uspješnog biznisa.

Sigurnost

Kako nam je kazao Imamović, firma za proizvodnju LED rasvjete iz godine u godinu bilježi značajan rast i razvoj, a trenutno broji 10 zaposlenih.

Upravo zahvaljujući LED Visionu, Lukavac će uskoro postati prvi grad u BiH koji će dobiti svijetleću zebru. Radi se o saobraćajnom znaku koji, ujedno, ima ulogu osvjetljenja pješačkog prelaza u kontrastu osvjetljenja ulične rasvjete, a dolazi iz proširenog asortimana proizvoda firme LED Vision.

– U saradnji s finskom firmom, specijaliziranom za optička rješenja iz oblasti LED rasvjete, uspjeli smo dizajnirati svjetiljku koja će osvjetljavati područje pješačkog prelaza, to jest zebre. Tako će učesnicima u saobraćaju omogućiti daleko veću preglednost i sigurnost. Nadamo se da ćemo znak na ulice Lukavca postaviti u sljedećih mjesec dana, kazao je Imamović, dodajući da još ne razmišlja o realizaciji projekta u drugim bh. gradovima.

Projekti

On je dodao kako ovaj proizvod ima i dodatne opcije automatskog uključivanja ili isključivanja, kao i mogućnost povezivanja sa semaforom. Planovi kompanije za naredni period su, svakako, povećanje proizvodnje, što znači nabavku novih mašina, proširenje proizvodne linije, kao i otvaranje novih radnih mjesta.

LED Vision u BiH djeluje u saradnji sa partnerskom firmom Luminos d.o.o. Sarajevo, a iza sebe imaju niz uspješno realiziranih projekata na području opština Tešanj, Visoko, Ljubuški, Kakanj, Modriča, Zenica.

Related posts