Sve spremno za početak 45. Internacionalne Una regate

Posljednje pripreme pred jubilarnu 45. Internacionalnu Una regatu koja starta 26. jula, su završene i sve učesnike koji će ove godine kroz tri etape odveslati preko 90 km očekuje dobra zabava i nezaboravne prirodne ljepote ovog dijela Bosne i Hercegovine. Istaknuto je ovo na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su čelni ljudi Bihaća i Bosanske Krupe, Vlade USK-a, te sponzora istakli da je Una regata najbolji najveći turistički brend Unsko-sanskog kantona i kao takav zaslužuje podršku svih nivoa vlasti.

„Una regata krenula je još davne 1964. godine i evo postala je prepoznatljiv turistički brend koji će ove godine okupiti oko 700 učesnika i kroz tri etape pokazati da je rijeka Una zaista jedinstvena prirodna baština ovog kraja“- kazao je Amarildo Mulić, direktor NP Una, koji je ujedno i organizator 45. Una regate.

Podršku ovogodišnjoj Una regati dalo je niz kantonalnih i federalnih institucija, Vlada USK-a, Općina Bosanska Krupa,Grad Bihać i brojni sponzori i mediji koji su promovisali Una regatu kao najznačajniju turističku manifestaciju u USK-a.

Svečano otvaranje Una Regate predviđeno je srijedu 26. jula u večernjim satima u Martin Brodu, a u četvrtak 27. jula učesnici će veslati prvu etapu od Martin Broda do Štrbačkog buka. Treći dan Una regate predviđen je za etapu od Štrbačkog buka do grada Bihaća, gdje će biti održani tradicionalni skokovi sa gradskog mosta i takmičenje u blobbingu, odnosno skokovima sa bloba. Posljednji dan etape učesnici će veslati od Bihaća do Bosanske Krupe. Kada je u pitanju zabavni program učesnike će zabavljati Šehad Komić (Martin Brod ), grupa Camino Verde ( Štrbački buk ), Prljavo Kazalište ( gradska otoka Bihać ) i Amel Ćurić (Bosanska Krupa ). U sklopu zadnje etape Una regate biti će održana i utrka čamaca sa novčanim nagradama.

Related posts