Press konferencija SDA Bihać: Smjena Gradske izborne komisije provedena mimo procedure

Prema već ustaljenoj praksi Klub poslanika SDA u Gradskom vijeću održao je press konfernciju kako bi se osvrnuli na posljednju sjednicu koje je održana protekle sedmice.rijedlozi o poskupljenju zakupnina u prostorima koji su u vlasništvu Grada, smjena Gradske izborne komisije, porez na promet nekretnina samo su neke od teme na koje su se SDA vijećnici danas kritički reagirali.

Cijena metra kvadratnog poslovnih prostora koje Grad izdaje privrednim subjektima prema nacrtu odluke koji su razmatrali gradski vijećnici na prošlom zasjednaju trebala bi se povisiti sa 12 na 22 marke. Za vijećnike SDA ta odluka je svakako ishitrena i prema njihovom misljenu dovešće do gašenja centra grada kao poslovne zone što je već i zabilježeno jer se većina aktivnosti preselila u tržne centre.

U SDA Bihać osuđuju smjenu Gradske izborne komisije za koju ističu da je provedena mimo procedura.

U proteklih 10 mjeseci ništa pozitivno se nije desilo, a svoje nečinjenje nova vlast pravda prozivajući druge za počinjeni kriminal. Za neke projekte nema političke volje poput proširenja brekovačkog mosta i izgradnje pristupne trake iako su Federalna dikecija za ceste i Elektoprivreda obezbijedili značajana sredstva.Sve su to razlozi zbog kojih su u SDA Bihać tvrde da su spremni pomoći kako bi gradska uprava napokon krenula u rješavanje problema koji opterećuju funkcioniranje grada.

Related posts