Supruzi se zakleo na vječnu ljubav, pa je dva puta pokušao ubiti

Vojni zapovjednik Emil Siliers i njegova žena Viktorija su se zarekli na vječnu ljubav 2011. godine, i prema riječima prisutnih izgledali su kao da će zauvijek ostati zajedno. Međutim, šest godina kasnije Emil se nalazi na sudu u Vinčesteru zbog optužbi da je pokušao da ubije svoju ženu.

Tužilac Majkl Bovs tvrdi da je Emil pokušao da ubije Viktoriju i to u dva navrata. Jednom kad je izazvao curenje gasa u kući i drugi put kad joj je pokvario padobran kad je išla na skakanje, a inače je iskusni padobranac i instruktor skakanja. Na sreću, Viktorija je preživjela pad, ali je završila sa slomljenim rebrima, nogom i povredama kičme, nakon čega je tri nedjelje provela u bolnici.

Emil je inače imao dvije ljubavnice, svoju bivšu ženu Karli i Stefani Goler, koju je upoznao preko sajta Tinder, a policija je pronašla poruke koje su razmjenjivali putem telefona koje dokazuju da je imao afere sa njima za vrijeme braka sa Viktorijom. Sud ističe da je pokušao da ubije Viktoriju nakon što se upustio u vezu sa Stefani.

Policija je tokom istraživanja slučaja otkrila poruke sa Whats app-a u kojima Emil laže Stefani kako je Viktorija, inače psihoterapeut koja je prethodno služila u vojsci kao i on, rodila dijete koje nije njegovo već je plod njene afere sa jednim od skakača iz kluba.

Siliers je 2015. godine zapao u dugove i vjeruje se da je htio da uzme novac od osiguranja kad ubije svoju suprugu, piše Dejli Mejl. Međutim, godinu prije toga Viktorija je promijenila svoj testament, izbacivši Emila iz njega, zbog toga što nije vjerovala da on može da pametno raspolaže novcem, istakao je sud.

Policija je uspjela da pronađe dokaze da su u kući u kojoj su živjeli namjerno oštećeni dijelovi cijevi gdje je curio gas, a također i to da je Emil bio iskusan skakač i da je tačno znao koje dijelove padobrana je trebalo da onesposobi.

Siliers poriče sve optužbe koje su podignute protiv njega, a suđenje koje se očekuje da će trajati oko pet nedjelja, odloženo je za narednu nedjelju.

Related posts