Strah u USK: Pogledajte šta građani Velike Kladuše misle o migrantima (VIDEO)

U masovnoj tuči koja je prošle noći izbila među migrantima u Velikoj Kladuši, ubijen je 24-godišnji Marokanac. Dvije osobe, koje su osumnjičene za ubojstvo, uhapšene su tokom dana i traje kriminalistička obrada.

Za jednog od dvojice privedenih, koji su također afroazijskog porijekla, neslužbeno saznajemo da se sumnjiči za još jedno krivično djelo, koje je također počinio u Velikoj Kladuši prije mjesec. Motivi ubistva još nisu poznati.

“U Velikoj Kladuši danas su dvije osobe afroazijskog porijeka uhapšene i to nakon sinoćnjeg ubistva migranta iz Maroka u ulici Đure Pucara Starog u ovom gradu. Radi se o migrantima, a zasad nije poznato da li su obojica imala uz sebe noževe i ko je od njih direktni počinilac ubistva”, kazala je glasnogovornica MUP-a USK-a Snežana Galić.

Danas, za razliku od prethodnih mjeseci kada je vlada empatija prema migratnima, u Kladuši kod lokalnog stanovništva danas bilježimo nesigurnost. Neki od njih kažu kako svakodnevno gledaju međusobna neslaganja među migratnima, a vrlo često su svjedoci masovnih tučnjava.

Zbog svega, stanovnici Krajine zahtijevaju pomoć države. Do sada je bilo mnogo obećanja, ali najmanje konkretnih poteza. koji bi u ovom pograničnom dijelu BiH osigurali sigurnost lokalnog stanovništva. Za ponedjeljak je zakazana I Vanredna sjednica Općinskog vijeća.

“To je problem koji država mora sustavno rješavati i to ne može biti prepušteno ni jednoj lokalnoj zajednici, pa ni Općini Velika Kladuša”, kaže Elvira Abdić-Jelenović, zastupnica u Općinskom vijeću Velika Kladuša (Laburistička stranka BiH).

Prema posljednjim podacima, u Krajini je više od 3.000 registrovanih migranata, iako se smatra da je broj mnogo veći, jer ne prođu svi migranti kroz imigracione centre u Bihaću i Kladuši.

Uhapšene dvije osobe zbog ubistva migranta u V. Kladuši

U masovnoj tuči koja je prošle noći izbila među migrantima u Velikoj Kladuši, ubijen je 24-godišnji Marokanac. Dvije osobe, koje su osumnjičene za ubojstvo, uhapšene su tokom dana i traje kriminalistička obrada. Više na: www.federalna.ba/bhs/vijest/241276

Gepostet von federalna.ba am Samstag, 16. Juni 2018

Related posts