Sprema li se haos sa migrantima koji će se poslati za Sarajevo: “Pa evo neka ih dovuku! Pa šta će onda, gdje će ih dovesti?”

Prvi čovjek MUP-a USK, Nermin Kljajić, održao je jučer sastanak s prijevoznicima ovog kantona kako bi dogovorio prijevoz migranata iz USK, kojih ima oko 4.000, u glavni grad BiH, Sarajevo.

On tvrdi da će se to dogoditi jer je Ministrastvo sigurnosti BiH ostalo potpuno nijemo na zahtjeve ovog grada zbog problema sa migrantima.

Autoprijevoznici su navodno pristali da pomognu MUP-u USK u prevozu migranata prema Sarajevu, a MUP USK će sačekati još svega sedam dana i onda počinje prevoz migranata.

Podsjećanja radi, na prostoru Bihaća se nalazi ogroman broj migranata. U samom gradu je zabilježen veliki broj krivičkih djela koja su počili upravo migrati koji dolaze iz svih krajeva Afrike i Azije.

Ovu namjeru prvog čovjeka MUP-a USK i sva dešavanja oko migrantske krize na prostoru ovog kantona danas je za “Source.ba” prokomentarisao ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić.

Sprema li se haos sa migrantima koji će se poslati za Sarajevo: Pa evo neka ih dovuku! Pa šta će onda, gdje će ih dovesti?

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Samstag, 9. Februar 2019

 

Izvor: haber.ba

Related posts