Spasiti nečiji život – neprocjenjivo / Condor Sanski Most

U današnje vrijeme sveopće otuđenosti među ljudima, rijetki će učiniti dodatni napor kako bi pomogli bližnjemu svome. Još rjeđi su oni koji će riskirati vlastiti život na vrhovima smrznutih planina, u tminama klanaca i pećina i u nabujalim vodama rijeka i jezera.

Članovi Kluba ekstremnih sportova „Condor“ su nerijetko jedina šansa za zalutale planinare, stanovnike poplavljenih područja i generalno svakog onog koga nesreća snađe na nepristupačnim lokacijama.

Osim što vlastiti stavljaju na kocku, mladići i djevojke iz službi spašavanja često u opasnost dovode i svoje karijere.

Sanski spasioci pronašli izgubljenog čovjeka

„Condor“ djeluje kao služba za spašavanje u visokim područjima pri Civilnoj zaštiti Općine Sanski Most. Članovi ovog kluba su u brojnim situacijama dali nemjerljiv doprinos lokalnoj zajednici, a on je posebno bio izražen u spašavanju ljudi i materijalnih dobara tokom katastrofalnih poplava koje su pogodile Općinu Sanski Most.

U današnje vrijeme, kada gotovo svi žele zaraditi što veći novac uz što manje truda, biti članom službe spašavanja djeluje gotovo kao ludost. A tu svoju “ludost” članovi “Condora” smatraju nečim potpuno normalnim.

Spasiti nekome život obveza je i odgovornost onih koji to mogu, a stid i neodgovornost onih koji to mogu ali ne čine”, poručuje Edin Seferović.

Mogućnost da se drugome pomogne je privilegija onih koji to mogu, a nagrada im je dobar osjećaj da su bili korisni, dodao je on.

“To je zadovoljstvo koje vrijedi puno više od svih novaca svijeta.”

Related posts