Solarna stolica i drvo u Bos. Otoci: ideje mladih trebaju biti u fokusu

Solarna stolica i drvo

Prije dvije sedmice u Bosanskoj Otoci postavljena je solarna klupa, a u Bosanskoj Krupi, na šetalištu Kej, postavljeno je solarno drvo, a oba ova proizvoda su djelo otočkog inovatora Albina Bešića, koji je uz pomoć općine Bosanska Krupa započeo svoj biznis, a koji se veže za obnovljive izvore energije, odnosno solarne sisteme.

Nakon što je informacija o postavljanju solarne klupe i drveta, Elvedin Hasanagić je zajedno sa Albinom Bešićem obišao mjesto u Bosanskoj Otoci, gdje je ista i postavljena, te je iskorištena prilika da se razgovara o ovom ali i drugim projektima koji su u fazi razrede, a koji bi u nekom narednom periodu bili implementirani na prostoru naše općine.

U radu sa mladima proteklih godina, mnogo je dobrih ideja koje čekaju podršku. Mnogo je mladih koji mogu i žele biti prepoznati u svojim lokalnim zajednicama, međutim, fokusirajući neke druge probleme pored “problema” mladih, koji je možda jedan od najznačajnijih u našoj općini, isti ti mladi ne dolaze do izražaja sa svojim idejama i potrebama.

Pored svih napora koje općina Bosanska Krupa ulaže u mlade, ipak, svjedoci smo da sve više ove dobne skupine odlučuje se na napuštanje općine u kojoj živi. Međutim, anketiranjem mladih, saznavajući njihove potrebe, proučavanjem rezultata i definisanjem problema, dobit ćemo implementaciju zdravog odnosa prema mladima, njihovim idejama i potrebama.

Mladi trebaju biti u posebnom fokusu općine Bosanska Krupa, i potrebni su oni koji će raditi na definisanju problema mladih.

Izvor: Blog Elvedin Hasanagić

Related posts