Snijeg izazvao kolaps širom BiH: Očekuje se do 30 cm novog snijega koji i dalje pada

Nove padavine donijele su čak 30 cm novog snijega na najvišim vrhovima Bosne i Hercegovine, a u pojedinim dijelovima i dalje pada

Nove snježne padavine izazvale su kolaps na pojedinim saobraćajnim dionicama u našoj zemlji. Saobraćaj je zbog snijega otežan i usporen, a na društvenim objavljuju se fotografije koje više podsjećaju na početak zime, a zapravo je ostalo 5 dana do kalendarskog proljeća.

Zbog stanja na putevima stilgo je i upozorenje iz BIHAMK-a, napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme čije je posjedovanje je zakonski obavezno.

Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, posebno na dionicama: Prozor- Jablanica-Posušje, Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Posušje-Tomislavgrad-Livno-Glamoč-Bosansko Grahovo, Tomislavgrad-Kupres- Bugojno, Vlasenica- Han Pjesak, Foča-Gacko, Sarajevo- Rogatica, Sarajevo – Olovo- Kladanj gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna i Glamoča pričinjava jak vjetar, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi.

Nove padavine donijele su čak 30 cm novog snijega na najvišim vrhovima Bosne i Hercegovine. U nižim predjelima očekuje se i snježni pokrivač od 5 do 15 cm, a u pojedinim dijelovima i dalje pada.

Izvor: krupljani.ba

Related posts