Smartphone Oppo F9 ima najljepši ekran sa zubom

Većina današnjih flagship smartphonea posjeduje ekran sa zubom, ali se kompanija Oppo potrudila da on bude zaista lijep.

Radi se o smartphoneu Oppo F9 koji je dobio ekran s malim zubom u obliku kapi vode, u koji je smještena selfie kamera te zvučnik.

Oppo ovaj 6,3-inčni ekran rezolucije 2.280×1.080 piksela naziva Waterdrop Screen te je veoma sličan onom koji koristi Essential Phone, ali ipak ima suptilne razlike u dizajnu, zbog kojih je Oppovo rješenje manje intruzivno, zbog čega se sam smartphone ističe.

Smartphone ima i malu bradu u donjem dijelu, ali i dalje omjer ekran-ivice iznosi 90,8 posto.

F9 izgleda lijepo i sa zadnje strane, a bit će dostupan u tri boje, Sunrise crvenoj, Twilight plavoj i Starry ljubičastoj. Podržava VOOC Flash Charge tehnologiju koja omogućava četiri puta brže punjenje u odnosu na konvencionalnu tehnologiju.

Uređaj ima dvije stražnje kamere od 16 i 2 megapiksela, kao i senzor za otisak prsta na stražnjem dijelu. Naprijed je selfie kamera od 25 megapiksela, a posjeduje i utor za slušalice.

Koristi operativni sistem ColorOS 5.2 baziran na Androidu 8.1, a napaja ga baterija od 3.500 mAh. Interna memorija iznosi 64 GB, a RAM 4 GB.

Kompanija Oppo već ima iskustva sa smartphoneima koji imaju ekrane sa zubom, a primjer je model Find X. Oppo F9 će stići 15. augusta i trebao bi poslužiti kao jefitinija alternativa.

Related posts