Slovenska firma Akrobat otvara pogone u Bužimu za 200 radnika

Konstatna ulaganja u infrastruktru i razvoj Bužima, namjere općinskog načelnika da poboljša život građana u svim sferama ovih dana prepoznate su i od slovenske kompanije Akrobat koja će u Bužimu otvoriti svoje proizvodne pogone za 200 radnika.

Naime, čelnici ove kompanije kupili su nekadašnje pogone Šipada te će postojeće proizvodne pogone preseliti iz Velike Kladuše u Bužim, saopćeno je na zvaničnoj facebook stranici načenika Mersudina Nanića,

Radi se o kompaniji koja iz godine u godinu ima tendenciju rasta a u planu su otvaranja novih pogona i zapošljavanje dodatnog broja radnika. Kompanija Akrobat bavi se proizvodnjom trampolina i svoje proizvode izvozi po čitavom svijetu.

„Danas smo nakon nekoliko mjeseci zajedničkih aktivnosti uspješno realizirali prijenos vlasništva na fabrici koja je do današnjeg dana bila u vlasništvu COMMERCIALE PEGASO SRL i ista je prešla u vlasništvo doo AKROBAT čime su stvorene pretpostavke za upošljavanje 200 radnika što je sigurno do sad najveći uspjeh u Bužimu od 1995. godine do danas. Koristim ovu priliku da se posebno zahvalim na nesebičnom angažmanu i zalaganju općinskog načelnika Mersudina Nanića u svim aktivnostima oko pregovora i stvaranja pozitivne klime koja je svakako imala poseban značaj kod donošenja odluke vlasnika firma doo AKROBAT da svoju proizvodnju preseli u Bužim. Ističem da je ovo historijski projekat za Bužim i prekretnica u njegovom budućem razvoju”, izjavio dr. Šefik Smlatić predstavnik COMMERCIALE PEGASO SRL Italija.

““Planirano otvaranje novih radnih mjesta je i razlog da kao općinski načelnik u ime Općine Bužim poželim dobrodošlicu kompaniji Akrobat. Uvjeren sam da ćemo proaktivnim pristupom omogućiti nove investicije na području Bužima a dosadašnji rad pokazao je da sva uložena sredstva imaju svoju svrhu i cilj, te u narednim danima zvanično ćemo i posjetiti pomenutu kompaniju. Ovom prilikom se želim zahvaliti dr. Šefiku Smlatiću koji je i pored toga što je imao i drugih, možda ekonomski isplativijih opcija, ipak je Bužim i narod Bužima stavio ispred ekonomskih interesa”, kazao je općinski načelnik Mersudin Nanić.

Related posts