Slavna Halle Berry blizu 30 godina uspješno se bori sa dijabetesom

Jedna od najcjenjenijih holivudskih glumica, dobitnica prestižne nagrade Oscar važi za jednu od najljepših žena svijeta, a o njenom raskošnom načinu života dugo se priča u javnosti.

Ono što neki od njenih obožavatelja možda ne znaju, jeste da se Berry susrela sa velikim problemom, kada je pala u komu, te je otkriveno od čega boluje, a da to nije znala.

Naime, tokom snimanja TV serije Living Dolls 1989. glumica se srušila i hitno je prebačena u bolnicu. Ušla je u dijabetičnu komu i bila bez svijesti sedam dana. Kada se Halle probudila, ljekari su joj rekli da ima dijabetes tipa 1. Objasnili su joj kako to znači da će u budućnosti bi ovisna o insulinu.

Rekli su joj kako će morati promijeniti ishranu, provjeravati šećer u krvi nekoliko puta dnevno, i ubrizgati insulin kada je to potrebno. Ljekari su joj također rekli o komplikacijama koje mogu proizaći iz stanja, kao što su gubitak vida, zatajenje bubrega i kardiovaskularne bolesti. Halle je bila prestrašena.

Nakon toga glumica je počela jesti više svježeg povrća, tjestenine, ribe i piletine, a prestala jesti crveno meso i morala je ograničiti voće u svojoj prehrani zbog visokog sadržaja šećera. Redovno vježba jogu da ostane u dobroj formi. Dijabetes je učinio jačom.

Omiljeni doručak Berry

U 200 ml kefira ili punomasnog jogurta dodati po jednu kašiku mljevenog lanenog semena, raženih mekinja, mljevenih oraha/badema/lješnika, cimeta, četiri suhe šljive i pet brusnica ili suhog grožđa. Sve to lijepo promiješati i ostaviti u frižideru da odstoji preko noći, a ujutro konzumirati.

Related posts