Sjednicom proširenog izbornog štaba, kampanju započeo i Gradski odbor SDA Cazin

SDA je stranka koja je u više navrata dokazala da zna i umije raditi, istakao je predsjednik GO Cazin i nosilac liste za Skupštinu USK Almin Handanagić.

– U proteklom mandatu izborili smo se za brojna ulaganja u Cazin i rezultati toga osjećaju svi građani. Upravo je Cazin dobio najviše sredstava sa kantonalnog nivoa, upravo su projekti koje smo mi kandidovali postale motor napretka našeg grada. Brojevi su na našoj strani i toga nikakvi spinovi neće promijeniti. Ono što nudimo jeste nastavak borbe za bolje pozicioniranje Cazina pa i cijelog Unsko-sanskog u Federaciji i u državi – rekao je.

Handanagić je naglasio da se na predstojećim izborima građani trebaju opredijeliti za ljude koji žele raditi za ovaj kanton, a ne one koji se kandiduju samo da privuku glasove pa da kasnije svoje mandate predaju anonimusima za koje niko nije glasao.

Premijer USK i kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije Husein Rošić osvrnuo se na težak posao koji je započeo prilikom preuzimanja mandata.

– Kao što znate, prijašnja Vlada nije štedjela na putovanjima, autima i skupoj hrani, već isključivo na građanima. Sve se to odrazilo na stanje kantonalnih finansija i mi smo bili prinuđeni da poduzemo niz mjera da je saniramo. Možda je budžetska disciplina nepopularna, ali možemo biti zadovoljni urađenom. Stabilizovali smo ovaj kanton. Odupirali smo se napadima onih koji su budžet dogovarali po bihaćkim kafanama. Nismo dopustili da se u ovim kafanam kroji sudbina građana našeg kantona – kazao je Rošić.

Narednih 30 dana SDA se neće obazirati na izuzetno prljavu predizbornu kampanju koju je opozicija započela još prije godinu dana. Naprotiv, građanima ćemo nuditi ideje, planove i strategije, a na laži odgovarat ćemo isključivo činjenicama, zaključeno je.

Izvor:  Faktor

Related posts