Serijski ubica u tajnosti iz Foče prebačen u Banja Luku: Kotarana u bolnici čuvaju do zuba naoružani policajci

Kotaran već godinama ima problema sa nogom, što je bilo vidljivo i tokom suđenja prije više od 10 godina kada je nosio štake. Sada je opet došlo do infekcije koja može prouzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Nadamo se da će ljekari savjesno uraditi svoj posao – ispričao je izvor blizak pravosuđu RS.

Zbog izrazito osjetljivog slučaja neće se zvanično objaviti precizna lokacija, odnosno klinika na kojoj se trenutno nalazi ovaj osuđenik.

Međutim, u UKC RS vlada vanredna situacija, gdje Kotarana čuvaju do zuba naoružani stražari.

– Sve je podređeno njegovoj i bezbjednosti ostalih građana i zaposlenih, a vidi se da su oni koji ga čuvaju profesionalci u svom poslu. Na identičan način ponašaju se i zaposleni – naveo je odlično obavešteni izvor.

Kotarana je u Banjaluku dovela Interventna jedinica Sudske policije RS iz KPZ Foča gdje robija 20 godina po pravosnažnoj presudi Vrhovnog suda RS iz decembra 2008. godine zbog dvostrukog ubistva u Kozarskoj Dubici.

– Kotaran već godinama ima problema sa nogom, što je bilo vidljivo i tokom suđenja prije više od 10 godina kada je nosio štake. Sada je opet došlo do infekcije koja može prouzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Nadamo se da će ljekari savjesno uraditi svoj posao – ispričao je izvor blizak pravosuđu RS.

„EuroBlic“ saznaje da su u Univerzitetskoj bolnici Foča odbili da ukažu pomoć Kotaranu iz nepoznatih razloga, nakon čega su u KPZ Foča osuđenika morali poslati na drugi kraj Republike Srpske kako bi mu ukazali pomoć.

U vrijeme hapšenja u junu 2006. godine Kotaran je ocijenjen kao najopasniji ubica u istoriji BiH.

Nedugo nakon deportacije iz Švedske u porodičnoj kući u Kozarskoj Dubici ubio je Seada Kanurića (49) zvanog Stevo Mucavi i Predraga Vrbana (31) zvanog Pedi Lopov.

Nakon što ih je zadavio golim rukama, njihova tijela je zakopao u dvorištu kuće.

Ubrzo je uhapšen, a njegovo suđenje pratile su jake mjere obezbjeđenja obzirom da su se pojavile informacije kako se sprema njegova likvidacija.

– Kotaran je dio svog života proveo u Švedskoj gdje su ga dovodili u vezu sa više nerasvijetljenih ubistava. Nakon postupka Švedska ga je deportovala u BiH. On je ujedno bio prvi koji je tokom sudskog postupka u Banjoj Luci svakodnevno nosio pancirni prsluk – podsjetio je izvor blizak pravosuđu RS.

Related posts