Motoristi iz Krajine krenuli ka Srebrenici: Put od skoro 500 km kao počast za nevino ubijene

Jutros je iz Bihaća prema Srebrenici krenuo 13. po redu moto-maraton „Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi“. Na put dug skoro 500 kilometara krenulo je 200 motorista iz Krajine.

Njima će se tokom vožnje pridružiti još oko 1200 motorista iz drugih evropskih zemalja koji se okupljaju u Zagrebu i kreću prema Sarajevu te motoristi iz drugih dijelova BiH.

„Svake godine se sve više i više motorista odlučuje krenuti prema Srebrenici, naravno, emocije su jake, znamo i razlog, želimo odati počast žrtvama genocida, a u putu planiramo posjetiti i krajiško mezarje u Travniku, odati počast djeci ubijenoj u Sarajevu te posjetiti Vlasenicu i Bratunac“, rekao je Fuad Komić, organizator maratona.

Dolazak motorista u Sarajevo se očekuje u poslijepodnevnim satima kao i dolazak biciklista i supermaratonaca koji su jučer uspješno okončali prvi etapu do Jajca dugu 224 kilometra.

Danas nastavljaju do Sarajeva, a sutra je na rasporedu posljednja etapa do Memorijalnog centra u Potočarima za učesnike svih maratona i pohoda.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts