Sedam dana jeo je samo povrće: Ovo su četiri važne stvari koje su mu se dogodile

Jedan od ovisnika o mesu i internetu odlučio se na to da sedam dana jede samo povrće, kako bi se sam uvjerio da se u tom periodu i s drugačijim režimom prehrane mogu dogoditi određene promjene.

Oko vegetarijanstva se već dugo lome koplja pa dok neki tvrde kako takva prehrana ima smanjuje rizik od dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i pretilosti, drugi pak tvrde kako je meso u umjerenim količinama vrlo važno za naše zdravlje, jer iz njega dobivamo ono što iz povrća ne možemo.

Umjerenost je ključ za sve nas, a mi prenosimo iskustva protagoniste naše današnje priče, nakon sedam dana bez omiljene namirnice.

Hrana postaje naporan posao

Mučio sam se da pronađem ukusne načine, kojima ću zamijeniti meso pa je hrana postala naporan posao. Najveći problem bili su izlasci van, kada sam bio okružen mesom i ljudima, koji su ga jeli. Ali, već nakon dva-tri dana, bilo je lakše, jer organizam se na sve navikne.

Prestao sam se prejedati

Moj glavni problem bilo je to što sam se tokom dana hranio zdravo, a onda bih navečer pojeo sve što mi je došlo pod ruku, zbog čega sam bio nadut i letargičan. Kad sam izbacio meso, mislio sam da će mi vegetarijanska večera biti nedovoljna, no iznenadio sam se. Jeo sam dok nisam bio sit i nisam imao nikakvu želju da poslije toga bilo šta pojedem.

Trbuh mi je postao ravan
Ovo je bila jedina fizička razlika, koju sam primijetio na svom tijelu nakon sedam dana. Imao sam više energije, trbuh mi je bio ravniji i osjećao sam se lakše, jer nisam bio nadut, kao što bih bio nakon mesnog obroka.

Moj pogled na meso se promijenio

Za samo sedam dana postao sam svjesniji, kada je u pitanju hrana koju unosim u tijelo. Izbacivanjem mesa počeo sam se više pitati o sastojcima koje unosim u organizam, pa sam se tako počeo nesvjesno hraniti zdravije. Također, otkrio sam brojne druge namirnice, na koje nisam niti pomišljao, kada je meso bilo na tanjiru. Definitivno sam počeo bolje razumijevati svoje tijelo.

Related posts