SDA tradicionalno orijentisana prema Gati i Gata prema SDA: Muminović želi lječilištu dati pravi značaj

Stranka demokratske akcije na čelu sa kandidatom za gradonačelnika Bihaća, Samirom Muminovićem, posjetila je bihaćku mjesnu zajednicu Gata, u okviru aktivnosti tokom ovogodišnje predizborne kampanje.

Kako su ovom prilikom poručili iz ove stranke, Gata je tradicionalno orijentisana prema SDA, a i SDA prema Gati. Dodaju da su često neke druge opcije nastojale uzdrmati Stranku demokratske akcije, ali patriotski mještani ove
mjesne zajednice, kako kažu, prepoznaju koliko je bitno snažno podržati SDA i kandidate ispred ove stranke.

“Gata sa svim zaseocima u ovoj mjesnoj zajednici je teritorijalno, ali i u svakom drugom pogledu velika i bitna. Puno je razloga zbog kojih ću ja, ali i SDA, posvetiti punu pažnju razvoju ove mjesne zajednice”, mišljenja je Samir Muminović.

Kako je istakao ovom prilikom, lječilište koje se nalazi ovdje je, po strukturi ljekovite vode, u samom evropskom vrhu.

“Nažalost do sada to nije prepoznato, ali ono što želim da ovi mještani znaju je to da su upravo vijećnici SDA pokrenuli inicijativu za vraćanje ovog dragulja u nadležnost grada Bihaća. Svakako da bi to olakšalo meni, kao budućem gradonačelniku Bihaća, da kreiramo realne, objektivne, ali svakako razvojne planove za ovu ustanovu od koje Gata i njeni mještani moraju imati puno više koristi”, rekao je Muminović.

Zaključio je da će ostali infrastrukturni projekti biti realizirani na partnerskoj osnovi i u dijalogu s mještanima ove mjesne zajednice.

Izvor: Biscani.net

Related posts