SDA Bihać: Dr. Muminović ustrajan u rješavanju nagomilanih problema u mjesnim zajednicama

Stranka demokratske akcije nastavila je u Bihaću sa predizbornom kampanjom, na čelu sa kandidatom za gradonačelnika Bihaća na ovogodišnjim lokalnim izborima, Samirom Muminovićem.

Posljednju posjetu upriličili su tokom vikenda u bihaćkim naseljima Vrsta i Turija, gdje su ih mještani upoznali sa problemima s kojima se susreću.

“U ugodnom razgovoru mještani su me upoznali sa stanjem ovdje u Turiji i na Vrsti i svim ostalim zaseocima iz ove mjesne zajednice. Problema je puno, a sve one iz nadležnosti lokalne uprave ćemo zajednički rješavati. U zaseok Rekiće gotovo pa je nemoguće doći lokalnim putem i to treba pod hitno sanirati”, kazao je Muminović nakon posjete.

Kako je istakao, naseljena mjesta i mahale nisu osvjetljena jer nema rasvjete, u zaseoku Majdan niskonaponska elektro mreža je na dotrajalim polutruhlim drvenim banderama.

“To su zaista stvari koje ne bi trebale biti problem. Ubijeđen sam da će ova mjesna zajednica prepoznati moju spremnost na saradnju i dijalog s njima i da će mi dati ogromnu podršku, kako meni, tako i kandidatima za Gradsko vijeće sa liste SDA”, rekao je Samir Muminović ovom prilikom.

Jezero Privilica i Golubić

Delegacija SDA prethodno je posjetila i ove dvije mjesne zajednice, a Muminović je tom prilikom istakao da je ovdje mnogo problema, te da se radi o osnovnim stvarima.

“Neshvatljivo je da u Jezero Privilici još uvijek postoje makadamski putevi, da još uvijek postoje domaćinstva koja nisu prikopčana na kanalizaciju. Dugogodišnji problem sa zgradom tzv. Doma penzionera pod hitno ćemo u saradnji sa federalnom vlasti morati riješiti jer ovo je sramota cijelog grada”, ističe.

Navodi da Golubić mora imati javni prijevoz do grada, moraju se osvijetliti sve ulice u ovom naselju, te da će pomoći ekipi golubićkih entuzijasta koji rade na uređenju Golubićke otoke da ovaj projekat u potpunosti okončaju.

“Očekujem, naravno, snažnu podršku građana i iz ove dvije MZ a onda zajednički idemo u rješavanje problema koje su mi danas istakli”, kazao je Samir Muminović nakon posjete ovim mjesnim zajednicama.

Gradilište u mjesnoj zajednici Ozimice II

Kandidat SDA za Gradonačelnika Bihaća Samir Muminović, obišao je prethodnih dana i gradilište u mjesnoj zajednici Ozimice II gdje su u toku radovi na novoj stambenoj zgradi.

“Raduje me kada vidim da se gradi. Posljednjih godina bilo je jako malo investicija u gradu Bihaću. Kad postanem gradonačelnik želim da Bihać postane gradilište jer tamo gdje se gradi ima i budućnosti. Urbani dijelovi grada moraju pored novih zgrada biti obogaćeni parkovima i igralištima za djecu i to će sigurno biti u fokusu rada mene i mojih saradnika”, kazao je Muminović ovom prilikom.

Muminović u posjeti poslovnoj zoni Kamenica na poziv djelatnika

Na poziv privrednih djelatnika koji svoje pogone imaju u poslovnoj zoni Kamenica, kandidat SDA za gradonačelnika Bihaća Samir Muminović, posjetio ih je i upoznao se sa njihovim očekivanjima nakon izbora.

“Nema razvoja bez stabilne ekonomije i privrede. Naši domaći privrednici moraju nam biti prioritet u radu. U razgovoru sam osjetio da do sada podrška gradskih vlasti nije bila na zadovoljavajućem nivou. To se mora promijeniti i nakon 15. novembra kada preuzmem poziciju gradonačelnika Bihaća, svakodnevno ću sa svojim timom raditi na razvoju poslovne zone Kamenica ali i na stvaranju pretpostavki za otvaranje i drugih poslovnih zona u Bihaću”, istakao je Muminović.

Posjeta Čavkićima i Pokoju

Kandidati SDA Bihać za ovogodišnje lokalne izbore, na čelu sa kandidatom za gradonačelnika Samirom Muminovićem posjetili su prethodnih dana i mjesne zajednice Čavkići i Pokoj.

Nakon obilaska i razgovora sa mještanima, kandidati su se počastili tortom koju su dobili od domaćina, te time najavili pobjedu 15. novembra.

Izvor: Biscani.net

Related posts