Saobraćajna nesreća u Sanskom Mostu: Jedna osoba smrtno stradala

U selu Kijevo dogodila se neobična nesreća u kojoj je smrtno stradao Besim Sinanović iz sanskog naselja Mahala.

Po završetku radova, kada je krenuo kući, automobil nije mogao da upali, pa je vlasnik odlučio da ga pokuša upaliti taklo što će ga gurnuti niz strmi put kojim se dolazilo do vikendice. Međutim, izgubio je kontrolu nad vozilom, koje se inercijom sjurilo niz padinu, dok je Sinanović pokušavao da upravlja njime držeći volan i trčeći uporedo s automobilom u pokretu.

Obzirom da se radi o uskom makadamskom putu, automobil se odbio o obližnju brinu, prevrnuo i zgnječio nesretnog vlasnika.

Pretpostavlja se kako je on duže vrijeme ležao pristisnut težinom vozila u nemogućnosti da se izvuče, sve dok nije naišla jedna mještanka te obavjestila ostale mještane koji su pritrčali u pomoć.

Oni su uspjeli da podignu atumobil i izvuku unesrećenog, međutim za njega je u tom trenutku već bilo kasno, obzirom da su povrede grudnog koša i unutrašnjih organa bile takve da je preminuo.

Na licu mjesta danas smo zatekli nekoliko mještana koji su izvlačili automobil, kao i brata stradalom Besima, Faruka Sinanovića, koji nam je rekao kako je ovo velika tragedija za porodicu.

/inmedia

Related posts