Sanski Most: Policija darovala krv

U sklopu obilježavanja Dana policije, pripadnici Treće policijske uprave danas su organizirali akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Ovakve akcije održane su i u drugim općinama Unsko sanskog kantona čime su pripadnici policije pokazali svoju humanost. Na odjelu za transfuziologiju opće bolnice u Sanskom Mostu danas je veliki broj policajaca iz Sanskog Mosta i Ključa darovao najdragocjeniju tečnost. Zahvaljujući tome , omogućit će se pružanje pomoći za veliki broj unesrećenih građana.

Prema riječima sekretara Crvenog križa općine Sanski Most, Hamze Alagića, pripadnici policije redovno sudjeluju u ovakvim i sličnim akcijama humanitarnog predznaka. Komandir Policijske stanice Sanski Most, Mehmed Halkić, istakao je kako su pripadnici policije uvijek spremni da doprinose radu u lokalnoj zajednici. Jedan od policajaca koji je među rekorderima po broju sudjelovanja u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi je Samir Huzejrović, koji je danas po 77. put darovao dragocjenu tečnost.

Iz Crvenog križa Općine Sanski Most pozivaju i druge humaniste, ali i građane koji do sada nisu darovali krv, da se uključe u naredne akcije koja će ova humanitarna organizacija organizirati prema godišnjem planu rada, kako bi na ovakav način pomognu u spašavanju tuđih života.

Related posts