Samsung najavio novu generaciju televizora The Frame i Serif TV

Kompanija Samsung Electronics najavila je svoju novugeneraciju televizora, The Frame i Serif TV, koji će biti predstavljeni na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES 2019 u Las Vegasu.

The Frame i Serif TV televizori kombinuju nagrađivani i inovativni dizajn koji odgovara svim kućnim dekoracijama s vrhunskom QLED kvalitetom slike i Smart funkcijama, kako bi korisnicima omogućili najbolju moguću televizijsku funkcionalnost.

The Frame i Serif TV, vodeće Samsungove televizijske linije, prevazilaze tradicionalni koncept korištenja televizora, podižući dizajn bilo kog životnog prostora. The Frame i Serif TV će biti predstavljeni na CES 2019, kako bi mogli prikazati njihov inovativni dizajn, performanse i način uklapanja u svakodnevni život.

“Tradicionalni televizori su bili fokusirani samo na tehničke karakteristike, kao što su kvalitet slike i performanse, a sada su televizori platforma za životni stil koji se uklapa u svakodnevni život potrošača. Ovogodišnji Frame i Serif TV su poboljšani za životnu sredinu i pružaju TV iskustvo kao nikad prije”, rekao je Jongsuk Choo, izvršni potpredsjednik Visual Display Businessa u kompaniji Samsung.

Samsungov The Frame 2019

Kada se ne koristi za uživanje u TV sadržajima ili filmovima, režim Art Frame prikazuje digitalne dijelove umjetnina, uključujući slike, kako bi se svakodnevni životni prostor pretvorio u umjetničku galeriju. Osim toga, senzor osvjetljenja, podešava boje na ekranu i prilagođava se osvjetljenosti prostorije, pružajući optimalne postavke za prikaz umjetničkih djela na ekranu.

Ovogodišnji model Framea također sadrži netaknutu kvalitetu QLED slike, koja nudi dublje kontraste, dublje i tamnije crne boje i 100% volumen boja. S ovim poboljšanjima korisnici mogu uživati u najkvalitetnijim sadržajima i umjetničkim djelima kada je televizor isključen.

Osim toga, njegov Art Store gradi partnerstva sa najprestižnijim galerijama i muzejima u svijetu, nudeći više od 1.000 umjetničkih djela. Nedavno su Art Store-u dodana remek djela iz galerije Uffizi u Italiji, Muzeja Van Gogh u Holandiji, kao i Te Papa na Novom Zelandu. Samsung će u budućnosti nastaviti da širi svoje partnerstvo sa muzejima kako bi ojačao ekosistem distribucije umjetnosti.

The Frame također posjeduje Bixby,Samsungov revolucionarni napredak u mobilnoj umjetnoj inteligenciji, pretvarajući je u istinski Smart TV. Korisnici mogu da upravljati televizorom i pristupitiplatformama za streamingpomoću jednostavnih glasovnih komandi koje im omogućuju poboljšan doživljaj sadržaja.

Serif TV

Serif TV je fokusiran na estetiku u saradnji sa francuskom dizajnerskom braćom, Ronan & Erwan Bouroullec, dvojicom najpoznatijih industrijskih dizajnera na svijetu koji se specijalizuju za namještaj.

Serif TV dobio je prestižnu nagradu iF Design 2016. godine, nagradu Wallpaper Design 2016 u Velikoj Britaniji i dobitnu nagradu za dizajn u Japanu 2016. godine, čime je postao prvi Samsung TV koji je osvojio ove prestižne nagrade.

Serif TV iz serije 2019 također dolazi s najsavremenijom QLED tehnologijomkako bi pružio što bolji kvalitet slike. Ambient Mode, nagrađivana funkcija u Samsungovoj QLED liniji, pruža informacije, kao što su naslovne vijesti i ažuriranja, mogućnost prikazivanja slika i uklapanja u bilo koji životni prostor kad je televizor isključen, a dodan je i kako bi se poboljšala funkcionalnost televizora.

U prošlosti, Serif TV se prodavao isključivo u trgovinama namještaja, s obzirom da se usmjerio na interijer, ali će 2019. godine biti dostupan za kupnju u trgovinama potrošačke elektronike, kako bi se postigla šira baza potrošača.

 

Related posts