“Papren vikend” za vozače u Bihaću: MUP USK izvršio kontrolu na 211 vozača i vozila, te uručio čak 57 prekršajnih naloga!

U skladu sa planom koji je sačinjen na osnovu Strategije MUP USK-a a koja se odnosi na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja na putevima USK-a, pripadnici PS Bihać, Prve Policijske uprave, su dana 03/04.11.2017. godine, na području Bihaća u vremenskom periodu od 22.00-03.00 sati, proveli akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje učinjenjenih prekršaja u saobraćaju ili pronalazak tragova i predmeta koji bi mogli poslužiti kao dokaz o izvršenom krivičnom djelu.

U ovoj akciji policijski službenici ukupno su kontrolisali 211 vozača i vozila te uručili 57 prekršajnih naloga po ZOOSS od čega je:

upravljanje vozilom pod uticajem alkohola – 17 prekršajnih naloga.
upravljanje vozilom prije prava na sticanje upravljanjem – 1 prekršajni nalog,
upravljanje ne registrovanim vozilom – 3 prekršajna naloga,
ostali prekršaji ( nekorištenje sigurnosng pojasa , nenošenje dokumenata i sl.) -37 prekršajni nalog.
Ukupno je iz saobraćaja isključeno osamnaest (18) vozača , tri (3) motorna vozila, privremeno oduzeto sedamnaest (17) vozačkih dozvola i četiri (4) vozača lišena su slobode zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK ovom prilikom još jednom upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da postupaju u skladu sa naredbama izdanim od strane policijskih službenika, da upravljaju svojim vozilima krajnje oprezno, da prilagode vožnju i brzinu kretanja vozila stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, te na taj način doprinesu boljoj ličnoj sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

Naročito pozivamo sve vozače da ne upravljaju svojim vozilima pod dejstvom alkohola, jer je takva vožnja čest uzrok saobraćajnih nezgoda, naročito onih sa teškim i tragičnim posljedicama.

Sve Policijske stanice koje su u sastavu Uprave policije MUP USK-a će u narednom periodu nastaviti sa ovakvom vrstom planskih akcija na području Unsko-sanskog kantona.

Related posts