Samo u BiH: Ukrao automobil komšiji jer je poželio djevojku

Nesvakidašnja krađa automobila dogodila se jučer u Prijedoru. Naime, vozilo je pronađeno u istoj ulici i vraćeno je za manje od dva sata vlasnicima, jer ga je ukrao komšija.

Međutim, najzanimljivije je to što je Prijedorčanin Nebojša P. (33) iskoristio ljubav kao izgovor kako bi opravdao krađu.

On je policajcima ispričao da mu je automobil bio potreban da posjeti devojku.

Sve je počelo jučer oko 10.45 sati, kada su vlasnici primijetili da je nestalo vozilo parkirano u neposrednoj blizini kuće, te krađu prijavili policiji.

Međutim, ubrzo su prijedorski policajci Nebojšu zajedno sa automobilom, pronašli u ulici Milana Vrhovca.

Nebojša je ukradeni automobil morao ponovo parkirati na mjestu odakle ga je ukrao, a potom je priveden, piše Blic.

– Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni N. P. iz Prijedora, sa namjerom da iskoristi vozilo za vožnju, iskoristio nepažnju i odsustvo oštećene osobe i ukrao vozilo, koje nije bilo zaključano i sa ključem u kontakt bravi, čime je počinio krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, te će protiv njega biti dostavljen izveštaj Okružnom tužilaštvu – saopćili su iz Policijske uprave Prijedor.

Blic nezvanično saznaje da je policajcima ispričao kako je mnogo poželio djevojku koja živi u Bosanskoj Dubici, te da je zato uzeo automobil iz komšiluka kako bi je posjetio.

Related posts