Sami organizujte putovanje, uštedite i super se zabavite

Da li i vama dođe period kada biste tako spakovali kofere i otputovali negdje makar na 5 dana? U ovoj želji često nas sputava nedostatak vremena, brojne obaveze, ali prije svega činjenica da putovanja uopšte nisu tako jeftina. 

Ali ako dobro isplanirate svoj put, moći ćete da se uklopite u budžet koji vam odgovara, a za to je potrebno samo malo truda i vremena.

Danas smo za vas pripremili nekoliko trikova za pametno planiranje jeftinog putovanja:

1. Proverite cijene karata za određene datume putovanja

Ukoliko se odlučite za datum, koji nije u sezoni putovanja, mnogo je vjerovatnije da ćete naći dosta povoljniju avionsku kartu, nego kada odlučite da putujete u jeku sezone. Ukoliko imate fleksibilan datum putovanja, provjerite aplikacije za kupovinu avionskih karata i odaberite datum sa najpovoljnijom cijenom. Ovo je način da sigurno uštedite finu svotu novca.

2. Prilagodite smještaj svom budžetu

Ukoliko putujete sa društvom, nema potrebe da svako od vas daje velike cifre na hotelsku sobu. Umjesto toga iznajmite sobu u hostelu, za sve vas po znatno nižoj cijeni ili iznajmite zajednički apartman. Pored toga što ćete uštedjeti, zasigurno ćete se i ludo zabaviti. Uz to, sajtovi za rezervaciju smještaja imaju različite popuste, na dnevnoj bazi i zato budite uporni i sačekajte trenutak sa najboljom ponudom.

3. Uštedite na hrani

Najbitnije vam je da nađete smještaj sa doručkom, jer na kraju to je najjeftinija opcija, koju možete odabrati. Za prostale obroke se snađite praktično. Kupite namirnice u marketu i sami spremite obrok ili pronađite restoran sa povoljnom ponudom.

4. Sami organizujte svoje putovanje

Agencije vam nude odlične aranžmane, ali po znatno većoj cijeni, od sličnog aranžmana u vašoj režiji. Zato izdvojite malo vremena i osmislite sami putovanje, za mnogo manje novca.

Ukoliko uložite malo više vremena i truda, uvidjećete da se može putovati za mnogo manje novca, a sve će biti mnogo uzbudljivije, ako cijelo putovanje organizujete sami

Related posts