Ruski napad na civile na Badnjak u oslobođenom Hersonu, osam mrtvih

Među ranjenima je i šestogodišnja djevojčica. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je uznemirujuće fotografije posljedica napada.

Društvene mreže će te fotografije najvjerojatnije označiti kao ‘osjetljiv sadržaj’. Ali to nije osjetljiv sadržaj – to je stvarni život Ukrajine i Ukrajinaca“, napisao je Zelenski uz fotografije.

Dan uoči Božića Rusi su napali centar grada. Napali su tržnicu, trgovački centar, stambene zgrade, upravne zgrade – mjesta gdje ima najviše ljudi“, rekao je regionalni guverner.

Jaroslav Januševič, guverner Hersonske oblasti, objavio je da je djevojčica teško ozlijeđena u ruskom napadu te prebačena u bolnicu s više ozljeda od šrapnela. Njezino stanje je ozbiljno, objavio je.

Ruske snage napale su oslobođene dijelove Hersonske oblasti 74 puta artiljerijom, višecijevnim bacačima raketa, minobacačima i tenkovima, naveo je.

Zelenski: Ubijaju zbog zastrašivanja, ali i zadovoljstva

O napadima se danas oglasio i Kirilo Timošenko, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, koji ih je opisao kao “činove terorista”.

Nedugo zatim na svom Telegram kanalu se oglasio i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski: “Ovdje se ne radi o vojnim metama. Ovdje se radi o ubijanju zbog zastrašivanja, ali i zadovoljstva.”

Izvor: N1

Related posts