Ronaldo: Ostajem u Realu, teško ću ostvariti plan da igram do 41. godine

Cristiano Ronaldo je u razgovoru za kineski Dongqiudi kazao da želi ostati u Real Madridu, jer voli klub i grad.
Budućnost Portugalca bila je u centru pažnje nakon što su se pojavile špekulacije koje kazuju da on želi napustiti Real zbog nesuglasica povodom visine plate.

Navodno je, prema riječima Sky Sportsovog eksperta za španski nogomet Guillema Balaguea, Ronaldo od Reala tražio ugovor po kojem bi primao 50 miliona eura godišnje.

Ronaldo je u novembru 2016. godine potpisao ugovor s Realom po kojem prima 23 miliona eura, a ugovor ističe na ljeto 2021. godine. Balague tvrdi da Real ne želi diskutovati o novom ugovoru.

Epilog svih navoda su špekulacije o Ronaldovom odlasku, a ponovo je povezivan s povratkom u Manchester United gdje je igrao od 2003. do 2009. godine nakon čega je prešao na stadion Santiago Bernabeu.

“Naravno da želim ostati ovdje, volim ovaj klub. Sviđa mi se živjeti ovdje. U ovom gradu sam od 2009. godine, volim klimu i ljude. Blizu sam Portugala gdje mogu otići automobilom. Španija je sjajna zemlja. Volim je”, kazao je Ronaldo.

Portugalac je kazao da mora razmisliti o planu da igra do 41. godine, jer smatra da je to teško ostvarivo.

“Moj plan da se od nogometa oprostim u 41. godini će vjerovato biti poprilično teško ostvariti, ali sada živimo u trenutku. Ne planiram postati trener, ali znate da ljudi mijenjaju mišljenje. U ovom trenutku ne želim biti trener”, rekao je Ronaldo.

klix.ba

Related posts