Rijeka Željeznica srušila most na Ilidži

Do urušavanja mosta čija izgradnja nije završena došlo je usljed porasta vodostaja rijeke, a što je rezultat obilnih padavina i topljenja snijega.

Ekipe Civilne zaštite Kantona Sarajevo su na terenu. Kako nam je kazao direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Samir Džihić, u toku je formiranje štaba koji će odlučiti o daljnjim koracima.

“Most je bio u fazi izgradnje, nije pušten u funkciju. Srednji dio konstrukcije je pao, večeras ne možemo raditi na sanaciji. Pokušat ćemo napraviti grudobran da ne dođe do izlijevanja vode iz korita i plavljenja poslovnih objekata koji se nalaze u blizini, te desne strane Pejtona. Uslovi su nepovoljni, ali dat ćemo sve od sebe”, kazao nam je Džihić

Prema informacijama koje smo dobili, na mjestu događaja okupili su se mještani MZ Vreoca, koji su zabrinuti zbog opasnosti da Željeznica probije zaštitnu ogradu i poplavi naselje.

Prilikom rušenja mosta niko nije povrijeđen. Podsjećamo, Željeznica se danas izlila iz korita na Ilidži i poplavila okolno zemljište.

Related posts