Reisul-ulema u radnoj posjeti Saudijskoj Arabiji

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović s delegacijom Rijaseta Islamske zajednice boravi u radnoj posjeti Kraljevini Saudijskoj Arabiji gdje će imati sastanke s više domaćih zvaničnika…

…kao i sa predstavnicma Lige muslimanskog svijeta – Rabite, Organizacije islamske saradnje (OIC) i drugih međunarodnih muslimanskih organizacija.

Reisul-ulema će također učestvovati u radu komisije međunarodne nagrade Kralj Fejsal.

Tokom dana, reisul-ulema Kavazović sastao se s predsjednikom Uprave Islamske banke za razvoj dr. Muhammad Al Jasserom i direktorima u banci kako bi razgovarali o podršci projektima Islamske zajednice, prije svega u području obrazovanja, stipendiranja i razvoja liderskih sposobnosti kod mladih.

Reisul-ulema Kavazović se sastao i s izvršnim direktorom Fonda islamske solidarnosti Ibrahimom bin Abdullahom el-Huzejmom s kojim se razgovaralo o dosad realizovanim projektima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i nastavku saradnje, kao i o novim projektima koji se planiraju.

U pratnji reisul-uleme su direktor Uprave za vanjske poslove i djasporu Razim Čolić i stručni saradnik za odnose sa islamskim svijetom Subhi Wassim Tadefi.

Sastancima je prisustvovao i ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Muhamed Jusić.

Izvor: Vijesti.ba / Preporod.info

Related posts