Red Bull Cliff Diving: Pogledajte svjetsku najavu spektakla u Mostaru

Prethodna dva gostovanja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostaru donijela su istinske spektakle. Sudeći po videu kojim je na web stranici prvenstva najavljeno ovogodišnje takmičenje, ništa manje ne treba očekivati ni 15. i 16. septembra, kada će najbolji svjetski skakači i skakačice po treći put nastupati na Starom mostu.

Nakon takmičenja u Teksasu prošlog vikenda, svjetska cliff diving elita kreće na put preko Atlantika, da bi u našu zemlju stigla 15. i 16. septembra. Na pretposljednjoj stanici sezone, u gradu na Neretvi gledat ćemo 14 skakača i osam skakačica, najboljih na planeti u ovom atraktivnom i opasnom sportu.

Na web stranici prvenstva je objavljen atraktivan trailer za mostarsku stanicu. Video najavljuje povratak cliff diving elite u Mostar, grad s bogatom historijom skokova u brzu vodu Neretve, te žestoku borbu za titule i pobjedu na legendarnom Starom mostu.

Kao i prethodne dvije godine, očekuje se da rijeke gledalaca preplave plažu ispod Starog mosta te sva ostala mjesta s kojih se može pratiti takmičenje. Pored Mostaraca i mnogobrojnih turista, u grad na Neretvi trebao bi pristići i veliki broj ljubitelja skokova iz cijele BiH, ali i regiona. Ulaz za gledaoce je besplatan.

Pored sportskog spektakla na Starom mostu, priprema se i obilje pratećih dešavanja – kako dnevnih, tako i večernjih – koja će unijeti dodatnu živost na ulice i u lokale u Starom gradu tokom cijelog vikenda. Detalji programa bit će poznati uskoro.

U toku je i nagradna igra za igrače cliff diving igrice na web stranici prvenstva, koja traje do nedjelje 10. septembra u podne, a najboljim virtualnim skakačima će pripasti primamljive nagrade.

Za sve informacije i vijesti o takmičenju u Mostaru, pratite www.redbull.ba, www.redbullcliffdiving.com i Facebook stranicu takmičenja.

Related posts