Ranieri biranim riječima govorio o Džeki: On mora biti centralna tačka u napadu

Roma će u subotu na svom Olimpicu dočekati Cagliari u meču 34. kola italijanske Serije A, a pobjeda u ovom susretu im je prijeko potrebna u borbi za jednu od pozicija koja vodi u Ligu prvaka. U posljednje vrijeme Roma je znatno popravila svoju igru, pronašli su kakvu-takvu formu i s velikim očekivanjima dočekat će finiš ove sezone u kojem imaju samo jedan cilj – plasman u Ligu prvaka.

Ranieri je na konferenciji za medije posebno istakao kvalitet Edina Džeka koji i pored svoje visine voli učestvovati u organizaciji napada, te je rekao da saigrači moraju shvatiti njegove namjere i učiniti ga glavnim igračem u napadu.

“Stephan El Shaarawy je odličan igrač, igra dobro na obje strane i daje dobar popriličan doprinos u našoj igri. S druge strane, Edin Džeko je igrač koji voli učestvovati u igri, kao što je pokazao u meču protiv Intera. On se mora povezati sa saigračima i biti tačka oko koje će se sve vrtjeti. Edin može igrati s još jednim igračem pored sebe, ali pod uslovom da ga ovaj razumije i pomaže mu”, kazao je Ranieri.

Džeko je ove sezone ostvario poprilično skroman učinak u Seriji A i u dosadašnja 34 kola postigao je samo osam pogodaka i upisao je četiri asistencije. Roma se trenutno nalazi na šestoj poziciji s bodom manje od Milana i Atalante i do kraja sezone očekuje ih žestoka borba za četvrto mjesto.

Related posts