Rat saopćenjima u Cazinu

SDA i A SDA u Cazinu krenule su u međusobni obraču saopštenjima, prvo prenosimo SDA a iza njih odmah je i A SDA objava.

Godišnje okupljanje domaćih privrednika u organizaciji gradonačelnika Ogreševića bi bilo za pozdraviti da nije porazavajućih pokazatelja koji grad Cazin svrstavaju na začelje u privrednom rastu i zapošljavanju u privredi! Ogrešević je već 14 godina apsolutni vladar u Cazinu i stoga je jedini krivac što je na Zavodu za zapošljavanje najviše nezaposlenih u Cazinu od svih općina i gradova na USK.

Zato što smo sredina iz koje daleko najviše odlaze mladi ljudi i ne više samo mladi, nego čitave porodice! Sredina u kojoj novoizgrađeni putevi i ulične rasvjete, vode i svijetle sablasno praznim naseljima u kojima su ostali samo stari i penzioneri! I taj odlazak se samo povećava. Sredina u kojoj je Ogrešević uveo najveće takse, rente i ostale prireze za privrednike na USK-a. Sredina koja jedina nema poslovne zone, jedna je na sudu i imaće krivične posljedice, a do druge je prosjekao i nasuo komadić putića.

Ogrešević je jedini krivac jer mu za 14 godina vladavine nije ni bio cilj privredni razvoj općine, a sada grada, već isključivo cilj opstanak na vlasti kroz kupovinu i zamajavanje Cazinskog naroda, kojeg je uspio zaposliti u velikom broju ali u bijelom svijetu i kojeg dalje zapošljava . Ali je zato Ogrešević uspio zaposliti i uhljebiti veliki broj stranačkih poslušnika u Javna preduzeća i Javne ustanove grada Cazina, koji zbog toga gomilaju svake godine nepokrivene poslovne gubitke. Zato svaka Ogreševićeva priča o tome kako će se koncentrisati na ekonomski razvoj grada Cazina je floskula, kad nije za 14 godina vladavine neće ni sada, već će i dalje šetati po dijaspori i kupiti glasove od onih koje je poslao u bijeli svijet.

PRESS GO SDA CAZIN

Reagiranje na saopćenje SDA Cazin

Sama činjenica da SDA daje analizu stanja u Cazinu i proglašava ga najgorim, najcrnjim, sablasnim i najblaže rečeno, apokaliptičnim izaziva buru smijeha i u suštini je samo mali dio opće lakrdije u kojoj se našla država koju vode likovi poput trojca Handanagić- Hušić- Rošić.
Čitajući njihovu tzv. analizu o stanju privrede i ekonomije u Cazinu, neupućeni čitalac bi mogao pomisliti da se radi o savršeno organizovanom Kantonu u kojem cvijetaju ruže i bijele lale, a samo u tamo nekom Cazinu sve ne valja jer je na čelu istog Nermin Ogrešević.
To što 100.000 novih radnih mjesta nije obećao Nermin Ogrešević već upravo predsjednik SDA odnosno pomenutog trojca, izgleda da je negdje promaknulo. Osim ukoliko u dato obećanje ne ulaze sva radna mjesta u Zavodu zdravstvenog osiguranja ili Unsko- sanskim šumama?
Možda su zaista pravo rješenje za ovaj narod ljekari koji se na samom početku karijere ostave svoga posla i bace u politiku, te se za par godina tako dobro „pođone“ da mogu odmarati u Dubaiu i sličnim destinacijama? Koji vode ustanove sa višemilionskim budžetom tako da je narodu u zdravstvenim ustanovama i sa zdravstvenom zaštitom sablasnije nego sa rasvjetom o kojoj on priča. Možda su pravo rješenje oni koji vam naplaćuju radna mjesta pa vam još ne ispune obećanje, a novac vraćaju u ratama ili nikako, dok usput vode paralelne živote sa cirkuskim aferama? Možda je spas u marionetama koje gube glavu i zdravlje za funkcijama?
Ukratko, kada vidimo da Unsko- sanski kanton, ustanove i instucije koje vode gospoda iz SDA pobiru uspjehe i rezultate, tada ćemo vašu analizu ozbiljnije iščitati i upustiti se u razgovor o istoj. Do tada bi bilo najbolje da ne svraćate u Cazin kada vam je već toliko sablastan, strašan i najgori ali ste u njega uvijek dobro došli ukoliko mu želite donijeti dobre projekte i investicije.

PRESS A SDA

Related posts