Putevi u Krajini prohodni, veća područja i dalje bez struje

Situacija u Unsko-sanskom kantonu mnogo je bolja u odnosu na jučerašnje snježno nevrijeme, iako su mnogi dijelovi ovog kantona i dalje bez struje.

Kako su za Klix.ba potvrdili u Civilnoj zaštiti USK, veći dijelovi Bihaća i dalje su van napajanja električnom energijom.

“U pitanju su 10-kilovoltni dalekovodi Gata, Ružica, Žegar, Skočaj, Lohovo, Vinica, Čekrlije i dio dalekovoda Sunce”, istakli su u Civilnoj zaštiti.

U Cazinu ne rade 10-kilovoltni dalekovodi Crnaja, Vrelo-Mokreš, Mlin, Tržac 2, Gata, Slatina i Miostrah. U Bosanskoj Krupi dalekovodi Jasenica, Otoka, Baštra, Perna i Ivanjska. U Velikoj Kladuši van napajanja su dalekovodi Golubovići, Bojna, Zborište, Vrnograč, Hajrat i Todorovo. U Ključu Sanica, Budelj i Lokveni vrh, a u Bužimu dio dalekovoda Varoška Rijeka.

Svi magistralni putevi su prohodni, a saobraćaj je ponegdje otežan zbog snijega na kolovozu. Tu se izdvaja pravac Bihać-Bosanski Petrovac na kojem je obavezno korištenje lanaca za teretna vozila.

Nešto lošija situacija je na regionalnim cestama. Iako su sve prohodne, izdvajaju se putevi Ćoralići-Tržačka Raštela-Kamenica te Gnjilavac-Stijena-Ljusina koji će se dodatno morati čistiti. Lokalni putevi koji vode uglavnom u ruralna područja tek dolaze na red za čišćenje, pa je moguće da postoje neka sela koja su i dalje odsječena od svijeta.

Na ulicama gradova jutros je primjetan pojačan broj radnika komunalnih službi i mehanizacije, a snijeg se čisti sa ulica i odvozi kamionima.

Klix.ba

Related posts