Prvi profesionalni ugovor: Bišćanin Džanan Musa još tri godine u KK Cedevita

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Cedevitom i za zagrebački klub nastupat će i u naredne tri godine, potvrđeno je na zvaničnoj klupskoj stranici.

“Iznimno sam sretan i zadovoljan ovim potpisom. Nadam se da će se saradnja i dalje nastaviti na način kako je bilo i do sada. Napredovao sam u posljednje dvije godine u klubu i dobio priliku da pokažem sve što znam. Treba puno raditi da se stasa i sljedeće mjesece posvetit ću treningu kako bi se što bolje pripremio za novu sezonu u KK Cedeviti”, rekao je Musa prilikom potpisa.

Iako je bilo dosta ponuda za jednog od ponajboljih osamnaestogodišnjaka Evrope, Musa je istakao da je izabrao KK Cedevita zato jer ima zajedničku historiju sa klubom.

“Ovdje smo svi kao jedna porodica. Treba još puno raditi, a kao i svaka ljubav treba se njegovati. Ekipa mora u novoj sezoni napasti ABA ligu i da osvojimo trofej. U Eurokupu treba stići što dalje uz trofeje u Hrvatskoj koje stalno moramo potvrđivati”, istakao je Musa.

Sportski direktor Matej Mamić ponosan jer se Musa vezao za KK Cedevitu unatoč ozbiljnih ponuda velikih klubova na njegov osamnaesti rođendan.

“Sigurno je veliki uspjeh kluba kada potpišemo jednog našeg mladog talentiranog igrača, a to je svakako Džanan, naša budućnost. Mi smo od početka vjerovali da će tako i biti bez obzira što je Džanan promišljao i razmišljao o ostanku u klubu. Drago mi je da je ova priča završila njegovim potpisom ugovora i držim da je priča između njega i KK Cedevite sada tek krenula.

Kvalitetan je igrač i jednim upornim radom vjerujem da može ostvariti NBA san. S njim se puno radilo u klubu a on je već dokazao i sa reprezentacijom i sa klubom da je riječ o dobrom igraču pred kojim je svijetla budućnost i naravno da svi moramo napraviti sve da se to i ostvari”, rekao je Mamić.

/klix.ba

Related posts