Prvi finalisti iz Bihaća, Goražda i Orašja: Preko 3.000 dječijih osmijeha obilježilo početak Sportskih igara mladih

Osme po redu BH Telecom Sportske igre mladih svoju ovogodišnju turneju širom Bosne i Hercegovine započele su takmičenjima u Bihaću, Goraždu i Orašju.

Prvi grad turneje radosti bio je grad Bihać, a mališani iz ovog grada su bili izvrsni domaćini, te je veliki broj učesnika iskazao zadovoljstvo što su Igre mladih ponovo posjetile njihov grad.

„Sjajno smo se zabavili i sretni smo što smo osvojili prvo mjesto na Bingo Cup-u u igri između dvije vatre. Nadam se da ćemo se imati priliku takmičiti i sljedeće godine, te odbraniti titulu najboljeg u svom gradu“, rekao je Amar Pačić, predstavnik ekipe „V-a OŠ Harmani 1“. U okviru Kinder plus Sport CUP-a plasman na Veliko finale Igara u Sarajevu obezbijedile su ekipe „Harlem“ u muškoj te ekipa „Opasna četvorka“ u ženskoj konkurenciji.

Specijalni partner Igara je i ove godine Olimpijski komitet BiH, a u saradnji sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, te uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ove godine širom BiH promoviraju projekat ‘Fer igra za fer djetinjstvo’ što su učesnici takmičenja u Goraždu pokazali na terenima. Igre su po osmi put posjetile Goražde, pa su se djeca iz ovog grada imala priliku takmičiti, družiti i zabavljati.

„Pobjedile smo danas na Gorenje CUP-u i radujemo se upoznavanju novih prijatelja i druženju sa vršnjacima iz drugih gradova. Jedva čekamo odlazak na finalno takmičenje Igara u Sarajevo“, izjavila je Sajra Adžem u ime Ženskog rukometnog kluba „Goražde“.

Orašje, općina koja je šesti put domaćin Sportskih igara mladih, pružila je mnogo zanimljivih utakmica, dobrih akcija, tuge, radosti, zabave ali i novih prijateljstava. Titulu najboljih u nogometu, za kategoriju 2003. godište i mlađi, ponijela je ekipa „Atletico“ iz Banovića, dok je u okviru Poli CUP-a u nogometu, za kategoriju 2007. godište i mlađi, najbolja bila ekipa NK „Tempo“ iz Gradačca, savladavši ŠN „Atletico Orašje“. Gosti su ovog puta bili uspješniji u finalnim utakmicama i tako izborili odlazak na finalno takmičenje u Sarajevo.

„Ove se godine, nažalost, nismo uspjeli plasirati na finalno takmičenje u Sarajevu, ali smo se sjajno zabavili i nadamo se da ćemo na Coca-Cola Cup-u sljedeće godine biti pobjednici“, rekao nam je kapiten drugoplasirane nogometne ekipe „Atletico Orašje“, Ivan Pejić.

Posebnu pažnju prisutnih su izazvali sjajni obojkaški mečevi u okviru Plazma CUP-a, a ekipe „Domaljevac“ i „ŽOK Crvena Zvijezda Obudovac“ omogućile su plasman na finalno takmičenje Igara.

Sportske igre mladih će ove godine obići 34 bh. grada te tako mališanima širom BiH pružiti dobru zabavu i priliku da se takmiče u 10 različitih sportskih disciplina. Naredni gradovi domaćini Igara su Šamac, Brčko i Gradačac. Igre će se u Šamcu održati u subotu, 26.5.2018. godine, u dvorani srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ sa početkom u 9 sati.

Prijave za takmičenja u narednim gradovima su otvorene, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na stranici www.igremladih.ba ili na broj telefona 033/711 930.

Related posts