Protesti protiv Vučića: Policija, vojska i građani protestovali zajedno

Policijski i Vojni sindikat Srbije održali su novi protest u Beogradu, nezadovoljni materijalnim statusom zaposlenih u sektoru bezbjednosti i opštim stanjem u društvu koje kako su naveli, nezadrživo tone u nepotizam i sve veću korupciju. Pridružili su im se učesnici “Protesta protiv diktature”. Sindikati ispred SIV-a poručili: Ovdje nas je 80.000.

Skup je završen, i nešto oko 15.30 demonstranti su počeli polako da se razilaze. Nije bilo incidenata.

Procjene o broju su oprečne, nezvanično – policija tvrdi da je okupljeno oko 10.000, a iz ova dva sindikata su reagovali na izveštavanje RTS – da je došlo samo dvije hiljade ljudi, navodeći da ih je tu 80 hiljada.

Inače, protest je počeo nešto iza podneva, intoniranjem himne Srbije ispred zgrade Vlade. Organizatori sindikata su, odmah na početku, pozvali demonstrante da ne nasjedaju na provokacije i da ne prave incidente, da se odmaknu od njih i snime ih telefonima.

Veljko Mijailović iz Policijskog sindikata Srbije se obratio okupljenima i rekao da su prošla vremena kada su suprotstavljali policiju narodu, i da su danas narod, vojska i politika zajedno.

“Dr Nebojša Stefanović je naložio da se angažuju svi zaposleni u MUP-u danas… Toliko o tome koliku podršku on ima u Ministartstvu… Ako je demokratija, i ako nas ima šaka jada, pusti depešu da može svako da prisustvuje protestu”, rekao je Mijailović.

/N1

Related posts