Pronađen “audi” iz kojeg su napadači pucali na policiju u Sarajevu

Policijski službenici Jedinice za podršku Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su u mjestu Klek u Istočnom Novom Sarajevu, pronašli vozilo “audi” za koje se sumnja da je korišteno u napadu na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo.

Kantonalni MUP danas je obavijestio Policijsku upravu Istočno Sarajevo da su nepoznata lica na području Kantona Sarajevo, vatrenim oružjem povrijedila policijske službenike i “audijem” pobjegla u pravcu Istočnog Sarajeva.

Rad na utvrđivanju svih okolnosti je u toku, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Tri nepoznata lica povrijedila su dvojicu policajaca nakon pucnjave koja se protekle noći dogodila na području sarajevske opštine Novi Grad.

MUP Kantona Sarajevo saopštilo je da su u 00.05 sati na parkingu u Ulici Šefika Dorića tri nepoznata lica ispalila više hitaca prema policajcima koji su pokušali da spriječe krađu vozila “škoda oktavija”.

U saopštenju se dodaje da su u namjeri da se zaštite, policajci uzvratili vatrom, nakon čega su se nepoznata lica vozilom “audi” udaljila u pravcu Istočnog Sarajeva.

“Prilikom udaljavanja sa lica mjesta vozilom marke `audi`, nepoznatih registarskih oznaka, udarili su policijskog službenika, nanijevši mu teške povrede. Tom prilikom su povrijeđena dva policijska službenika”, navodi se u saopštenju.

Povrijeđenim policajcima je ukazana ljekarska pomoć u Opštoj bolnici “Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje su im konstatovane teške povrede.

Related posts