Detalji stravičnog ubistva u Hrvatskoj: “Zaklao sam curu koju sam volio”

– U rano nedjeljno jutro moj brat je čuo halabuku iz podrumskog stančića u kojem je živjela moja kći Anita s momkom Ivanom. S obzirom na to da im to nije bilo prvi puta da se svađaju i da iz stana dopiru povišeni tonovi i vriska, moj brat se nije htio miješati. Naime, prije mjesec dana bio je sličan takav bučni “okršaj” pa su Ivan i Anita završili u policiji ujutro, da bi se istu večer ruku pod ruku vratili zajedno u stan iako je njemu, koliko se sjećam, bila izrečena neka mjera zabrane prilaska mojoj kćeri. Inače kćer i dečko skrbe o teško bolesnoj kujici Gizmi, a kako je Anita vikala Gizma! Gizma!, moj brat je pomislio da je pas uginuo. Ali ubrzo je pred kuću došla policija, a Ivan je bio na dvorištu – ispričala je za Jutarnji list Biserka K., majka Anite Novoselac (39), koju je u nedjelju ujutro izbo na smrt kuhinjskim nožem njezin momak Ivan Kralj (36).

Nakon zločina koji je počinio pod utjecajem alkohola u kupaonici stana u Gajnicama u Hrvatskoj, Kralj je okrenuo 192 te rekao: “Zaklao sam curu koju sam volio”.

Istražiteljima je priznao zločin, ali je rekao navodno da je to učinio nakon što mu je Anita u svađi opsovala mrtvog brata. Sudac istrage odredio mu je pritvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i naročito teških okolnosti ubistva.

Majka ubijene žene ne pronalazi riječi kojima bi se utješila jer, kako kaže, “protiv kćerkine zaluđenosti tim čovjekom, nije mogla nikako”.

– Anita je bila opčinjena Ivanom. Vidjela sam ga tri puta u životu tokom njihova tri mjeseca suživota. Pa on je bio klošar koji joj se uvalio pod krov, na trpezu, na grbaču. Nakon mog upoznavanja s njim, sjećam se kao danas, pitala sam kćer o njezinoj fasciniranosti njime. Na moje pitanje “Anita, kaj je to?”, znate što mi je rekla? “Majko, stani na loptu.” Anita je odabrala zaljubljenost, poletnost. Ali to nije bila ljubav, o ljubavi tu nema ni govora. Kao par egzistirali su tek tri mjeseca iako njihovo poznanstvo traje dugi niz godina iz kvarta – priča za Jutarnji još Biserka K. koju, tvrdi, policija nije izvijestila o ubistvu već njezin brat koji stanuje kat iznad kćeri.

Dan prije ubistva, dok je Anita Novoselac na Facebooku objavljivala statuse kako ‘on pazi na nju i čuva je od sveg zla na svijetu’, Ivan je, otprilike u isto vrijeme, na toj društvenoj mreži objavljivao fotografije atraktivne plavuše te joj upućivao komplimente i pozdrave.

Prema kazivanjima komšija, koje donosi Večernji list, Anitu Novoselac i njezina supruga i ubicu Ivana Kralja spojila je i ljubav prema njezinoj kujici Gizmi. Njoj se svidjelo to kako se Kralj brine za kujicu, a problemi su počeli nastajati kad su saznali da je Gizma teško bolesna, o čemu svjedoče i objave na Facebooku.

Related posts