Prognoza vremena za naredne dane: Upaljen žuti meteoalarm zbog padavina

Federalni hidrometeorološki zavod za danas je u Bosni i Hercegovini prognozirao oblačno vrijeme. U Bosni će većinom padati snijeg. Tokom dana, najmanje padavina na istoku i sjeveroistoku Bosne gdje je lokalno moguća slaba kiša i susnježica.

Krajem dana i tokom večeri, susnježica i snijeg se očekuju i u ovim djelovima.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje između 7 i 12 stepeni.

U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom prijepodne. Temperatura zraka između -1 i 2 stepena.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. U većem dijelu zemlje pada snijeg, na jugu kiša.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 934hPa, za 9Pa je manji od normalnog i raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Prognozirana količina padavina od 10 do 20, a u Hercegovini i na jugozapadu Bosne od 20 do 35 litara po metru kvadratnom, lokalno i više.

U petak u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme. U Bosni će većinom padati snijeg ili susnježica. Na istoku i sjeveroistoku Bosne sa kišom i susnježicom. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Više padavina u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Prognozirana količina padavina od 2 do 10, a u Hercegovini od 15 do 25 litara po metru kvadratnom, lokalno i više. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 1 do 6, na jugu zemlje između 7 i 11 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i slabim snijegom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu zemlje do 9 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa mrazom u jutarnjim satima. Tokom dana, sa susnježicom i snijegom u Bosni. U Hercegovini sa kišom, a u planinskim djelovima Hercegovine kiša će prelazit u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -2, na jugu od 1 do 3, a najviša dnevna od -5 do 1, na jugu zemlje do 6 stepeni.

Related posts